Min meditationsresa

Jag började meditera lite smått för ungefär 12 år sedan när jag kom i kontakt med meditation via en kurs i personlig utveckling som jag gick då. Det ena ledde till det andra och vips så hade jag anmält mig till en 21-dagars meditationsretreat i norra Thailand. Dit åkte jag och gick ALL IN. Det var inte alla som följde templets rekommenderade förhållningsregler vilka var: ingen telefon/musik/läsning på hela tiden, upp klockan 4 på morgonen för meditation och därefter fortsatt meditation hela dagen med korta pauser. Vi växlade mellan sittande och gående meditation. Efter klockan 12 på dagen fick man inte inta någon fast föda. Och ja, man skulle inte heller prata…

Jag gick som sagt all in och körde stenhårt på dessa regler. Det var otroligt läskigt att umgås med enbart mig själv och mina tankar i 21 dagar. Jag, som många andra, var ju annars så van att distrahera mig med annat och kanske inte riktigt känna efter vad som verkligen försiggick inom mig. Men, det fick jag verkligen testa på under retreaten och herrejösses vad mycket mentalt skräp jag rensade ut! 21 dagar senare lämnade jag templet. Jag gick de många trappstegen ner från templet som låg högt uppe på ett berg. Jag kände mig skinande, blank och ny som den mest noggrant putsade kastrull du kan tänka dig.

Under åren som sedan följt har jag prövat på otaliga meditationstekniker och utbildat mig till meditationslärare och lärare i Calm Birth™ vilket är meditation specifikt riktad till dig som väntar barn. Meditation har blivit min grej helt enkelt, för mig finns inget bättre sätt att stressa av, rensa huvudet, få klarhet och perspektiv. Numera brinner jag för att föra meditationen vidare och lära andra.

Varmt välkommen på meditationskurs med mig! Och nej, det kommer inte vara lika hårda regler som på retreaten 🙂

namn