Att finna styrka trots rädsla

shutterstock_4356801881Det finns nog ingen kvinna på Jorden som inte känner rädsla inför att föda barn, i alla fall första gången. Hur stark rädslan är kan ju sedan variera en hel del, men de allra flesta är rädda i någon grad. Min tanke är att detta är helt normalt. Att föda barn är något oerhört och makalöst. Det är okänd mark och det är ok att vara rädd. Att känna sig överväldigad och ifrågasätta sin egen förmåga att föda är vanligt. Många kvinnor har den här typen av tankar och känslor under förlossningen. Det är vad du gör med tankarna och känslorna som räknas. Hur du hanterar den överväldigande känslan och hur du krossar rädslan med egen kraft. Hur du finner styrkan igen för en sista krystvärk. Att vara förberedd för dessa stunder, att ha några enkla tekniker och verktyg att ta till är allt som behövs för att förvandla din svacka till en triumferande vändpunkt. Hjälp när modet faller kan vara så enkelt som:

  • Några djupa, lugna andetag tillsammans med din partner eller stödperson.
  • En kraftfull affirmation.
  • Att byta position.
  • Att lägga händerna på magen och använda barnet som fokuspunkt.

Känner du dig rädd inför förlossningen och vill ha hjälp att bryta negativa tankemönster? Hör av dig så pratar vi om det!

namn