Ta del av det positiva

”Be willing to let go of who you think you should be, in order to become who you are”
~ Brené Brown
 
Vi har många föreställningar om hur vi borde vara och inte vara, vad som är ”rätt” och vad som är ”fel”. Det är sällan vi tillåter oss själva att bara vara, precis så som vi är i stunden med alla de aspekter som vi kanske dömer som fel och brister. Sanningen är den att du är perfekt. Precis så som du är. Just nu.
 
Även när det gäller förlossningar så finns det bilder kring vad som är ”rätt” och ”fel” när vi föder barn. När vi är gravida är vårt sinne som svampar, vi suger åt oss all information i ett nafs. Vi läser och lyssnar, söker fakta och hittar andra kvinnors förlossningsberättelser. Vi bildar oss en uppfattning om hur det ”borde” och ”inte borde” vara att föda utifrån vad vi läser och vad vi hör från andra. 

Kanske får vi även förlossningsberättelser berättade för oss som vi inte ens bett om att få höra. Ofta så är det ju så att den som varit med om något som upplevdes som jobbigt har ett större behov av att berätta om (och därigenom bearbeta) sin upplevelse än den som hade en bra upplevelse. Det kan därför kännas som att det är fler kvinnor som har dåliga förlossningsupplevelser än de som har bra upplevelser, men så är det naturligtvis inte. Det gäller att söka sig till information och till källor som förmedlar ett budskap som du kan känna dig stärkt av. Vill därför tipsa om denna blogg som är dedikerad till positiva förlossningsupplevelser:
 
https://thepositivebirthcompany.co.uk/blog

Läs och inspireras, det finns så många fina och härliga berättelser där!