Kurs

I en allt som oftast stressig vardag känner du dig kanske långt ifrån ”zen” och ”mindful”. Upplever du till exempel tillräckligt med stunder av vila? Hur hanterar du stress, känslor och trötthet? Är du sann mot dig själv och dina behov?

Genom ZEN MAMAs kurs Harmonisk graviditet & förlossning kommer du att uppleva inre lugn och avslappning samt få konkreta verktyg inför födseln. Med meditation och mindfulness som grund vägleds du till din inre kraft, fördjupar kontakten med ditt växande barn och ökar tilliten till dig själv och din kropp – oavsett tidigare erfarenhet av meditation/mindfulness eller moderskap.

Grunden i kursen är meditationsövningar med inslag av mindfulness och visualisering, andningsövningar samt lätta yogainspirerade rörelseövningar. Teoretisk kunskap varvas med praktiska övningar. Den 5 veckor långa kursen hjälper dig att känna dig trygg, avslappnad och grundad under graviditeten. I ett tryggt space får du träffa andra gravida och dela erfarenheter och tankar. Mellan kurstillfällena får du enkla hemuppgifter som på ett mjukt sätt stödjer dig i att utvecklas och gå djupare inom dig själv. Du får ut maximalt av kursen om du är beredd att öva hemma mellan kurstillfällena.

Du bör inte påbörja kursen senare än vecka 31+0 men närsomhelst innan dess under graviditeten går bra.

Jag som är din kursledare heter Moa Mikagård. Jag är utbildad meditationslärare, Calm Birth™-instruktör och gruppcoach. Mer om mig kan du läsa här.

_DSC3658rund

Meditation & mindfulness har massor av positiva effekter och inga bieffekter! Det kursen kan ge dig är bland annat…

  • Minskade stressnivåer och ökad förmåga att hantera stress i vardagen
  • Ökad förmåga att hantera oro, rädsla och smärta under graviditet och förlossning
  • Fördjupad kontakt mellan dig och ditt barn
  • Insikt om dina tankar och känslor
  • En känsla av uppmärksamhet och att leva i nuet
  • Kontakt med din inneboende kraft, intuition och tillit till din kropp
  • En positiv förlossningsupplevelse
  • Minskad risk för depression efter förlossningen

För tillfället är alla kurser fullbokade. Prenumerera på nyhetsbrevet för att få uppdateringar om kommande kurser.