Om ZEN MAMA

Jag som skapat ZEN MAMA heter Moa Mikagård. Jag arbetar för att främja välbefinnandet hos dig som väntar barn och stödja dig på vägen mot den stora dagen. Webbkursen jag skapat och snart kommer att lansera är ett hjärtcentrerat erbjudande och en mjuk vägledning till din inre kraft på din resa in i moderskapet.

Jag är utbildad meditationslärare, Calm Birth™-instruktör och gruppcoach. Jag är även utbildad inom samtalsmetodik samt olika kroppsterapier och behandlingsmetoder med intuitiv och holistisk inriktning. I grunden är jag barnmorska.

Jag har fött två barn åren 2011 och 2014. Födslarna var väldigt olika och jag har fått erfara vilken skillnad medveten förlossningsförberedelse gör för upplevelsen då jag kunnat känna mig trygg och närvarande. Det är grunden till en positiv förlossningsupplevelse, och det är fantastiskt att kunna få ge detta vidare till andra kvinnor.

Min egen historia kan du läsa nedan…

Hur jag vände rädsla till triumf

När jag väntade mitt första barn så hade jag en väldigt specifik bild av hur min förlossning skulle gå till. Jag tänkte att jag skulle bli någon slags power-amazon som skulle kriga mig igenom förlossningen och segla mig fram till födseln med lätthet. Det blev inte på något sätt så som jag hade föreställt mig, och i efterhand förstod jag att det var för att jag inte hade förberett mig tillräckligt. Eller rättare sagt, inte förberett mig alls!

Jag hade valt att föda hemma vilket innebar att jag födde utan smärtlindring och därmed fick lita till mina egna inre resurser, och jag hade helt enkelt inga. Jag blev gnällig och negativ, jag var spänd och rädd. Efter 14 timmar av pannan-i-kaklet-förlossning föddes min son hemma i vardagsrummet, och lyckan var såklart total. Senare började jag fundera över vad jag själv hade kunnat göra för att skapa en bättre upplevelse för mig själv.

Självklart gick det bra att föda barn ändå, bebisen kom ju ut. Men tankarna fanns hela tiden där på att jag faktiskt själv hade kunnat skapa en mer positiv förlossningsupplevelse om jag praktiserat mindfulness, meditation eller yoga för att ha inre verktyg att skifta det rädda och spända. Inom mig väcktes då ett kall att vara ett stöd för andra kvinnor att hitta sina inre verktyg och resurser för att de ska känna sig trygga och tillitsfulla till sin egen förmåga under födseln.

När jag väntade barn nummer två bestämde jag mig för att göra det annorlunda. Jag utbildade mig till meditationslärare, både inom ”allmän” meditation och gravidmeditation och började hålla kurser för andra gravida. Självklart är det generellt lättare att föda barn nummer två än det första barnet men jag vet att den förberedelse jag gjorde, den tid jag lade på att praktisera och implementera olika verktyg från meditationens värld, gjorde enorm skillnad. Min andra förlossning blev magisk. Jag kunde använda mig av visualisering, andningsteknik och avslappning vilket gjorde det till en makalöst annorlunda och mer positiv upplevelse än den första.

Att föda barn är något vi gör en eller ett par gånger i livet men det är något som påverkar oss för resten av livet, så varför inte ge dig själv bästa möjliga förutsättningar?

Prenumerera på ZEN MAMAs nyhetsbrev och få en GRATIS gravidmeditation!

Laddar…
Välkommen till ZEN MAMAs nyhetsbrev